петък, 13 септември 2013 г.

Защо само суровите ядки са полезни


Аз ям ядките само сурови.Но много хора не знаят,че това е единствения начин по който могат са се усвоят всички полезни вещества от ядките.Дори ми се е случвало да попадам на такива,които да не знаят ,че се продават и сурови ядки,не само печени.Ето и малко информация защо не трябва да печем ядките преди да ги изядем:

Когато се изпекат, мазнините в ядките стават деструктивни и не могат да се удвояват от организма

Кой ли не харесва да си похапва печени и осолени бадеми, орехи, фъстъци. В 90% от ежедневието си ядем ядките точно в този вид – печени и хрупкави. Но дали се замисляме полезни ли са в такава форма, или не. Оказва се, че не само не са полезни, ами стават направо вредни. Учени доказаха, че ако ядките преминат през термична обработка, полезните им мазнини, които съдържат, се превръщат в деструктивни и не могат да се свързват с водата в тялото ни и стават ужасно трудни за усвояване.
Само суровите ядки са полезни, вижте защо!
Само суровите ядки са полезни, вижте защо!
След като бъдат изпечени, ядките, които толкова много обичаме, изгубват и всички полезни витамини и минерали. Оказва се, че ако си хапваме печени бадеми, ние всъщност влагаме в организма си само и единствено вредни мазнини.
По този начин ние вредим на сърдечно-съдовата система, възпаляваме организма си и предизвикваме поява на акне и други кожни заболявания. И най-страшното – печените ядки не само че ни тровят, но и ни състаряват.
Специалистите съветват да ядем вдките само сурови, за да получим от техните полезни качества. Още по-добре би било те да бъдат накиснати предварително във вода.
Накисването премахва т. нар. инхибитори, с които са били обработени, за да им се попречи да растат докато са в магазина. Чрез накисването на ядките във вода всъщност се премахва именно този инхибитор, които затрудняват храносмилането. Накиснатите ядки се превръщат в истинска жива храна, мехлем за организма.
Бадемите се киснат 12 часа, орехите и лешниците 8 часа, кашуто 2 часа, слънчогледът, тиквените семки и лененото семе – 4 часа. След като ги извадите и преди да ги хапнете, ги изплакнете под течаща вода и можете с чиста съвест да ги изядете,защото знаете ще ще направите добро на своя организъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар