сряда, 18 септември 2013 г.

Здравословна пица

      Няма съмнение, че хрупкавата пица е любима храна не само за децата. Почти невъзможно е за един гладен човек да устои при вида и аромата на топлото парче пица с разтопен кашкавал и всевъзможни подправки. Но тъй като тя е доста калорично ястие, би било хубаво да бъде приготвена по малко по-здравословен начин.
    Когато взех осъзнатото решение, че няма да се храня повече с “junk food” се оказа, че пицата влиза в категорията на храните табу - стандартният модел е направен от бяло брашно, с вредната мая и влиза на 100% в раздела празни калории, които бях решила да избягвам. 
    Но времето минава, сетивата ти се отварят и ти разбираш, че не е нужно да се лишаваш от нищо! Просто трябва да се научиш да готвиш с малко по-различни продукти. И така... ето и моят вариант за здравословна пица, надявам се да ви хареса:


 
  За блата ползвах от готовите смеси за хляб с пълнозърнесто брашно.В тях има няколко вида пълнозърнесто брашно,семена,мая.Сипвате толкова в зависимост колко голяма пица искате да направите и разреждате с хладка вода докато се получи тесто.След което оставяте на топло място да втаса.

След около 40-50 мин. сместа се прехвърля в тава и слагате каквото обичате отгоре. Аз сложих:

1. Пасирани 1-2 домата
2.Сирене
3.Подправки ,каквото обичате













Eто и резултатът:


Няма коментари:

Публикуване на коментар