неделя, 22 септември 2013 г.
Тиквички с елда
Елдата освен че е богата на витамини и минерали, се оказва и подходяща храна за активно спортуващите и тези, поддържащи фигурата си. Елдата е богата на аминокиселини, а липсата на глутен я превръща в подходяща храна за диетичен режим.Високото съдържание на белтъци в елдата способства за увеличаване на мускулната сила и издръжливост, което я превръща в подходяща храна за активно спортуващите.
След като е толкова полезна елдата и аз я ям от време на време.Днес приготвих една лесна рецепта с нея.Ето и рецептата.
Необходими са следните продукти:
1 главичка лук
няколко моркова
1 тиквичка
половин чаша елда
половин чаша булгур
няколко лъжици нерафинирано слънчогледово олио
сол
Запържваме лука в олиото в тенджера на котлона.Прибавяме и останалите продукти като наливаме достатъчно вода.Оставяме да ври яденето на котлона докато елдата и булгура омекнат.След което е готово за консумиране.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар