събота, 14 септември 2013 г.

Пшенична трева

На терасата си отглеждам подправки и скоро ми се освободи едно съндъче,в което бях засяла пшеница.Днес сутринта се събудих и реших че е достатъчно пораснала,за да я ползвам за нещо.Аз знам колко е полезна,но вие може би не знаете.Затова ще споделя и с вас тази информация.
Това са факти за невероятната пшенична трева базирани на изследвания.
1.Един от най-богатите източници на витамин А и витамин С.
2.Съдържа пълен и балансиран спектър лесно усвоими В витамини, вкл. В17, за който се вярва, че разрушава определени ракови клетки без да засяга здравите. 
3.Съдържа органичен калций, фосфор, магнезий, натрий и калий в балансирано съотношение. 
4.Доставя желязо в кръвта, като подобрява кръвообращението.
5.Съдържа от 92 от 102 минерали открити в растенията; 
6.Най-ефективната форма на терапия с хлорофил .
7.Намалява кръвното налягане .
8.Спомага за елиминиране на натрупани остатъци от лекарства в тялото Прочиства черния дроб. 
9.Спомага за бързо зарастване на рани Неутрализира метаболични токсини в тялото.
10.Въздейства на кръвната захар .
11.Има наблюдения за подобряване на косопад и посивяване на косата.
12.Засилва устойчивостта срещу радиация и елиминира симптомите на радиационно отравяне. 
13.Действа като дезинфектант като убива бактерии в кръвта, лимфите, тъканите.
14.Счита се за храна, защото съдържа всички необходими аминокиселини за човешкото тяло.

Веднъж изцеден, сока от пшенична трева започва да гранясва бързо. Най-добре е да бъде изпит до 15 минути след изцеждането му. Отрязаната трева може да бъде съхранявана в торбичка или пластмасов контейнер в хладилник за около седмица. Замразен сок от трева може да се съхранява за по-дълги периоди, но не е така ефикасен като пресния сок. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар